Eerste Jaarlijkse ARC Amstel Voorjaarssymposium

Georganiseerd door Amsterdam Rheumatology & immunology Center.
Datum:
Vrijdag 15 april 2016
Doelgroep:
reumatologen, immunologen, AIOS reumatologie/immunologie, en aanverwante specialisten, zoals interne geneeskunde en orthopedie. Uiteraard zijn verpleegkundigen reumatologie (reumaconsulenten, nurse practitioners en verpleegkundig specialisten) ook van harte welkom.
Locatie:
VUmc, Amstelzaal
Kosten:
Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Geachte collega,

Op vrijdag 15 april zal het eerste, jaarlijkse, ARC voorjaarssymposium plaatsvinden.

Dit post-academische onderwijs is een dag waarin het Amsterdam Rheumatology & immunology Centre zijn meest vernieuwende bevindingen toont aan geïnteresseerden; een dag die “je niet wilt missen”. 

De doelgroepen zijn reumatologen, immunologen, AIOS
reumatologie/immunologie, en aanverwante specialisten, zoals interne geneeskunde en orthopedie. Uiteraard zijn verpleegkundigen reumatologie (reumaconsulenten, nurse practitioners en verpleegkundig specialisten) ook van harte welkom.

Het programma heeft deels een vast stramien, waarbij de 3 kernonderwerpen van het ARC aan bod komen: Reumatoïde artritis, Spondyloarthritis, en Systeemziekten. Dit deel van het programma is voorbereid door Dr. Niek de Vries (RA), Dr. Arno van Kuijk in samenwerking met Dr. Irene van der Horst en Prof.dr. Dominique Baeten (SA), en door Prof.dr. AlexandreVoskuyl (systeemziekten).

In het variabele deel is er elk jaar ruimte voor andere thema’s: basaal/translationeel onderzoek en een onderwijssessie (met 2 CAT-sessies, door AIOS uit VUmc en AMC).

De dag wordt afgesloten met een keynote lecture, die dit jaar gegeven zal worden door Prof.dr. Ronald van Vollenhoven.

Het is de bedoeling dat het programma rouleert over de drie centra, dit jaar zal het symposium worden gehouden in het VUmc, locatie Amstelzaal.
Ook al zijn sommige titels van lezingen in het Engels, de voertaal op deze dag zal Nederlands zijn. Er zal ruime gelegenheid zijn voor discussie.

Accreditatie voor 6 uur zal worden aangevraagd bij de NVR.

Prof.dr. Willem Lems,
mede namens 

Dr. Niek de Vries, Dr. Arno van Kuijk, Dr. Irene van der Horst,
Prof.dr. Dominique Baeten, Prof.dr. Alexandre Voskuyl, Ida Gaspersz en
Prof.dr. Ronald van Vollenhoven.


Inschrijven
Programma