Cursus 'De hand testen en meten in de praktijk'

Cursus waarin wordt geleerd d.m.v. een gestructureerd handonderzoek een diagnostisch behandelplan op te stellen. Lichamelijk onderzoek van hand en pols is niet moeilijk uit te voeren wanneer dit op een gestructureerde wijze gebeurt. Hierdoor leert men onderscheid maken tussen stoornissen van de gewrichten, weke delen en zenuwen als verzoorzaker van de gestoorde handfunctie. Tijd: 10:00 tot 17:00 uur Accreditatie wordt aangevraagd voor ergotherapeuten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten.
Datum:
Donderdag 8 oktober 2015
Doelgroep:
Ergotherapeuten, fysiotherapeuten, paramedici, geïnteresseerden.
Locatie:
Dr. Jan van Breemenstraat 2 1056 AB Amsterdam
Kosten:
225 euro inclusief lunch

Onderwerpen die aan bod komen:

  • het basisonderzoek van de bovenste extremiteit
  • toegevoegde testen waaronder

o    grind bij artrose

o    watson bij midcarpale pols instabiliteit

o    tvs gradering bij flexorpees problemen

o    intrinsic tightness bij RA

o    en nog vele anderen.

  • Goniometrie volgens de internationale standaard
  • Proms volgens internationale standaard en/of Evidence Basis practice (ebp)
  • Klinisch redeneren

1e workshop

Het meten van kracht en sensibiliteit. Goniometrie volgens de internationale standaard. Begrippen AROM/PROM/TAM worden uitgelegd en je leert structuur aan te brengen in het noteren van het meten van de mobiliteit van de gewrichten.

2e workshop
De workshop biedt een hands on training van testen van de meest voorkomende aandoeningen van de hand. O.a. grind bij artrose, watson bij midcarpale instabiliteit en vele andere. Verschillende functionele meetinstrumenten komen aan bod, denk aan nine hole peg e.d.

3e workshop

Lichamelijk onderzoek van de bovenste extremiteit, Onderscheid maken tussen stoornissen aan de gewrichten pezen en zenuwen. Een hands on workshop waarbij op gestructureerde wijze alle testen uit gevoerd worden waardoor de onderzoeker feeling krijgt met alle verschillende nuances van afwijkingen.

De cursus is vol, het maximaal aantal deelnemers is bereikt. U kunt het inschrijfformulier wel invullen als u op een wachtlijst geplaatst wilt worden.Programma